Tamaras risiga kista

-en piratsaga till dragspel

Högst upp i masten på skeppet Palomena vajar döskalleflaggan, Jolly Roger. Ombord styr Kapten Tamara över ett brokigt gäng pirater. Tamara har ett ben av trä och en blick av stål och hönan Rosalind ständigt sittande på sin axel. Plötsligt får utkik Rödskäggs-Pelle syn på något i sin kikare. Piratjägaren General Jean Jacques Jacquelin och hans skepp med de många kanonerna närmar sig! Vad ska kapten Tamara ta sig till? Piraterna skränar och skramlar med sina vapen men Tamara sitter kvar och tar lugnt ett ägg till, hon verkar ha en helt annan plan.

Följ med på en spännande piratsaga och möt alla krokiga, tokiga och lömska karaktärer jag gestaltar. Publiken bjuds in i piraternas sånger med rop, klapp och stämningsljud, ackompanjerat av dragspel.

Läskighetsgrad anpassas till publiken!

Text och musik: Jon Halvar Wetteholm
Målgrupp: 4-9år

Längd: Ca 25 minuter

Krav på spelplats: spelyta 3x3 meter, kan spelas utomhus men då under lite andra former.
Teknik, el: Behövs vid större arrangemang, skicka mail för mer info.
Kontakt och prisuppgift: jonhalvarw@gmail.com

Övrigt: Jag stannar gärna kvar efter föreställningen och pratar med barnen om pirater, svarar på frågor, berättar mer om dragspelet och visar hur min koffert blivit en bastrumma. Om barnen är sugna spelar jag någon känd låt som vi sjunger ihop. Ingen extra kostnad för detta.

Affisch: Tord Sandström Fahlström

Kombinera gärna med annat från mitt utbud!